Optagelse på HF-IN

Sådan foregår optagelsen

Hvis du ønsker at søge om optagelse på HF-IN, så skal din ansøgning igennem en optagelsesprocedure.
Her kan du se trin for trin, hvordan proceduren foregår, og hvad du skal gøre.

 

  1. Udfyld ansøgningsskemaet som du finder nederst på denne side.
  2. Sørg for at indsamle de relevante udtalelser og dokumentation (hvilke står i skemaet).
  3. Send det hele samlet til beg@vucns.dk senest den 1. marts. Vi optager dog også efter 1. marts, hvis der stadig er ledige pladser.
  4. Ansøgningerne bliver behandlet. Udvælgesen af ansøgere, der går videre til en indledende samtale, sker på baggrund af en helhedsvurdering af støttebehov, motivation og faglige standpunkt.
  5. Hvis du er gået videre, bliver du senest en måned efter ansøgningsfristen indkaldt til en indledende samtale. Den indledende samtale: Samtalen varer en time og tager udgangspunkt i din nuværende situation for at finde ud af, om det er realistisk, at du kan leve op til de krav, der stilles på HF-IN. Til samtalen deltager du, en fra dit netværk og leder af HF-IN, Benedicte Guts, en specialvejleder og en mentor.
  6. På baggrund af den indledende samtale vil nogle af ansøgerne blive indkaldt til en faglig screening.Den faglige screening: Du bliver testet i dansk, engelsk og matematik for at se, om dit faglige niveau er højt nok til at gennemføre HF-IN. Hver test varer i 30 minutter.
  7. Senest to måneder efter ansøgningsfristen får du svar på, om du er optaget på HF-IN.
  8. Hvis du får besked om, at du er optaget på HF-IN, vil du senere på foråret blive indkaldt til et optagelsessamtale, der varer en time. Til samtalen deltager du, en fra dit netværk, en mentor og leder af HF-IN Benedicte Guts. Formålet med samtalen er at afstemme dine og skolens forventninger i forhold til dit kommende uddannelsesforløb, så du får mest muligt ud af dine tre år på HF-IN.