Sprog er
afgørende

”Uddannelsesforløbet hos HF & VUC Nordsjælland har givet os medarbejdere som er dygtigere til dansk”, siger Søren Hjørringgaard. ”98% af vores medarbejdere har udenlandsk baggrund. Tidligere har vi haft en blanding af tysk og engelsk, og det har været dyrt og meget upraktisk. Efterudannelse har gjort os til en dansk arbejdsplads. Nu taler alle dansk i kantinen, på møder osv.”

Medarbejderne er eksperterne

For Søren Hjørringgaard er det vigtigt at kommunikationen går flere veje. ”Det er selvfølgelig et afgørende mål, at medarbejderne forstår beskeder og information fra ledelsen. Men det er faktisk lige så vigtigt, at vi forstår dem”, siger siger Søren Hjørringgaard. ”Vores medarbejdere er vores eksperter i produktionen. Derfor vil vi gerne i dialog med dem. Vi vil meget nødig gå glip af hvad de har at fortælle. Derfor er sproget så utroligt vigtigt. Når vi så bygger ovenpå med faglige kurser, så har vi virkelig et godt værktøj til at undgå spild og fejl. Fordi vi spørger dem: ”Hvad er smart?” -Vi tror virkelig på at inddrage vores medarbejdere.”

 

Klar til at have travlt

For Berendsen har det været en ekstra gevinst, at forløbene ikke har kostet dem noget fordi virksomheden udnytter de naturlige sæsonudsving.

Søren Hjørringgaard siger: ”Hvis man ser isoleret på vores lavsæson, har vi faktisk lidt for mange medarbejdere. Men vi opkvalificerer i lavsæsonen, og starter højsæsonen med endnu dygtigere medarbejdere. Alle er motiverede og klar til at have travlt. Det er en virkelig god oplevelse. Desuden er der SVU-støtte og refusion fra kompetencefonde. Så samlet set er det hele faktisk udgiftsneutralt”.