Benjamin (18 år)

“Jeg har lyst til at komme i skole hver dag, og i løbet af ferien har jeg faktisk savnet at være her”.

 

5 hurtige til Benjamin

Hvad er det vigtigste, du har lært fagligt på HF-IN?
At fungere i gruppearbejde. Jeg kan godt lide gruppearbejde, men jeg har haft lidt svært ved det. Her har vi bare haft en anden form for hjælp fra lærere og mentor, til hvordan man får gruppearbejde til at fungere. Det er nok det, jeg har lært mest af.

Hvad er det vigtigste, du har lært om dig selv?
Jeg har lært, at bare fordi jeg har nogle problemer og nogle diagnoser, så behøver jeg ikke at lade det definere, hvem jeg er. Hvis man lærer at prioritere én selv over ens diagnoser, så kan man godt få det til at fungere alligevel. Det er en dejlig følelse ikke at leve efter sine diagnoser. At kunne tænke frit.

Hvad er det bedste ved HF-IN?
Helt klart det sociale. Der bliver taget hensyn til alle, og alle kan have en dårlig dag en gang imellem. Der er plads til alle. Det er nok det jeg bedst kan lide.

Er der noget, der er svært?
Nogle gange kan det godt være lidt svært at kommunkere online, når man ikke kan se hinandens reaktioner.

Hvad vil du sige til andre, der overvejer at starte på HF-IN?
Gør det! Det er et fantastisk sted. Hvis man føler, at det er det rigtige sted for én, så skal man springe ud i det. Da jeg gik herfra efter optagelsessamtalen, kunne jeg mærke med det samme, at det var det rigtige.

Hænger ud med vennerne

Når Benjamin ikke er i skole, bruger han tiden med sine venner. Enten fysisk eller online.

”Nogle gange tager vi op i Hillerød og får noget at spise eller hvad vi nu har lyst til. Der er også dage, hvor vi ikke lige har haft overskud til at gøre noget fysisk, men vi gerne ville lave noget sammen. Så har vi bare taget hjem og så har vi siddet og snakket og spillet. Jeg er meget social. Jeg ikke en af dem, der snakker meget, men jeg er meget god til at være social med andre. Jeg lader bare andre om at snakke. Og så er jeg bare med”.